KOLESARJENJEVrtenje koles po gozdnih poteh in jasah nad Iškim vintgarjem.

Pot poteka večji del po gozdovih in jasah krimsko – mokrškega hribovja in skrajnih robovih  bloške planote. Na poti se vozimo tudi skozi čudovite  samotne vasice, ki kraljujejo nad grapami Iške in Zale. Med vožnjo se nam ponujajo odlični razgledi po dolini Iške in Zale, pa tudi po vrhovih, ki se bohotijo. Na poti je naš spremljevalec čist in svež zrak.

Naše nepozabne kolesarske poti:

Kolesarska tura nad iškim vintgarjem

1111

kOLESARSKA TURA OD IZVIRA DO IZLIVA iŠKE

2

KOLESARSKA TURA PO MOKRCU

Kolesarska pot je manj zahtevna. Skupni čas kolesarske ture 4 ure, predviden čas vožnje 2,5 ure. Začetna točka v Krvavi Peči pri Srečotovi hiši odprtih vrat. Obvezna oprema: gorsko kolo , primerna kolesarska obleka in obutev glede na letni čas, zaščitna čelada, rezervna suha oblačila v nepremočljivi vreči, nepremočljiva vetrovka. Priporočljiva oprema: energijski napitek 2l, prigrizki   Kolo si je možno za doplačilo izposoditi.   OPIS: Najprej bomo pedala zavrteli proti severu nad prepadne robove kanjona reke Iške. Nato se bomo zapeljali v samo osrčje mokrških gozdov in preko Mrzlega griča zaobšli vrh 1059 m visokega Mokrca. Na čudoviti jasi pri gozdarski koči, si bomo privoščili malico. Preko travnate jase Gabrovice se bomo spustili do jame Skednenca in si jo z vrha tudi ogledali. Zatem malo dol, malo gor in spet malo dol do prevala med Mokrcem in Kureščkom. Po prijetni asvaltni cesti se bomo nato preko prijaznih samotnih vasic, ki so vgnezdene pod gozdnatim Mokrcem zapeljali nazaj do Krvave Peči. Tu bomo zaključili naše kolesarjenje in se v hiši odprtih vrat okrepčali z domačimi dobrotami. Na tem turno kolesarskem izletu, se bomo vozili 26 km po širnih gozdovih, jasah in samotnih vasicah. Uživali bomo v čudovitih razgledih po kanjonu reke Iške, Ljubljanskemu barju, Kureščku in samemu Mokrcu.

Prijavi se!
 

Na elektronski naslov boš prejel vsa potrebna navodila za dokončanje prijave.

Kaj potrebujem za kolesarjenje?

Obvezna oprema: gorsko kolo, primerna kolesarska obleka in obutev , zaščitna čelada, rezervna suha oblačila v nepremočljivi, nepremočjiva vetrovka.
Kolo si je možno sposoditi za doplačilo.

 

Kdo se lahko udeleži kolesarjenja?

Prav vsak, ki zna kolesariti in si tega želi.
 

 

 

 

Kaj je še zaželjeno?

S sabo vzemite še nekaj adrenalinskega duha in obilo dobre volje.