IskAAdventure
Adventure

KOLESARSKA TURA PO MOKRCU!

Kolesarska pot je manj zahtevna. Skupni čas kolesarske ture 4 ure, predviden čas vožnje 2,5 ure. Začetna točka v Krvavi Peči pri Srečotovi hiši odprtih vrat.

Obvezna oprema: gorsko kolo , primerna kolesarska obleka in obutev glede na letni čas, zaščitna čelada, rezervna suha oblačila v nepremočljivi vreči, nepremočljiva vetrovka.

Kolo si je možno za doplačilo izposoditi.

Priporočljiva oprema: energijski napitek 2 l, prigrizki


OPIS:

Najprej bomo pedala zavrteli proti severu nad prepadne robove kanjona reke Iške. Nato se bomo zapeljali v samo osrčje mokrških gozdov in preko Mrzlega griča zaobšli vrh 1059 m visokega Mokrca. Na čudoviti jasi pri gozdarski koči, si bomo privoščili malico. Preko travnate jase Gabrovice se bomo spustili do jame Skednenca in si jo z vrha tudi ogledali. Zatem malo dol, malo gor in spet malo dol do prevala med Mokrcem in Kureščkom. Po prijetni asvaltni cesti se bomo nato preko prijaznih samotnih vasic, ki so vgnezdene pod gozdnatim Mokrcem zapeljali nazaj do Krvave Peči. Tu bomo zaključili naše kolesarjenje in se v hiši odprtih vrat okrepčali z domačimi dobrotami. Na tem turno kolesarskem izletu, se bomo vozili 26 km po širnih gozdovih, jasah in samotnih vasicah. Uživali bomo v čudovitih razgledih po kanjonu reke Iške, Ljubljanskemu barju, Kureščku in samemu Mokrcu.

facebook

IZBIRA JEZIKA: ENG | SLO


NE SPREGLEJTE! (veÄŤ v Aktualnih obvestilih)

- AKTUALNA OBVESTILA!

- UTRINKI S PRETEKLIH DOGODKOV!

- KARTA IĹ KEGA VINTGARJA

- IĹ KI DOMAÄŚI ÄŚAJ

- IZPOSOJA KAYAKOV


UPORABNE VSEBINE!

- Splošni pogoji IškAAdventure
- Vozni red avtobusov
- Pustolovski park geossVreme Išski vintgar (za bolj natančno napoved po urah kliknite na vremensko sliko) Iska