IskAAdventure
Adventure

VEČ O VESLANJU NA LJUBLJANSKEM BARJU!

Prav na pragu glavnega mesta Slovenije, le nekaj korakov od zadnjih mestnih ulic, se razprostira Ljubljansko barje. Dobrih 150 km2 močvirne ravnice zaznamuje neskončen mozaik travnikov, njiv, mejic, jarkov in rečic. Skoraj obkroženo z avtocestami, barje v hitečemu popotniku ne vzbudi posebnega zanimanja. Le kaj je lahko posebnega v pokrajini, ki se dotika velemesta in ima za povrh ime, povezano z močvirjem? Toda kogar pot zanese v notranjost, bo prijetno presenečen. Kot da je črna barjanska zemlja posrkala mestni hrup in trdovratna barjanska megla odčarala navzočnost človeka v teh krajih. Čeprav je Ljubljansko barje s svojimi neutrudnimi posegi soustvaril človek, oči radovedneža hitro pretenta neskončno zelenilo. Njegova ušesa pa zapolnijo pesmi ptic, brenčanje žuželk, oglašanje žab in rahlo žuborenje počasi tekoče vode. Kolesje vsakdanjika se ustavi.

Če hočete to kolesje ustaviti tudi vi, se nam pridružite na čolnarjenju po reki sedmih imen-Ljubljanici ali po skrivnostno čarobni Iščici in Bistri. Veslanje je kot safari, kjer boste lahko opazovali divje živalstvo v, na in ob reki.

Na vseh veslaških turah potrebujete lahka oblačila in obutev primerna letnemu času, kopalke, mazilo ali sprej za zaščito pred mrčesom, pokrivalo za glavo, rezervna suha oblačila in obutev in vsaj 1 liter energijskega napitka. Priporočamo lahke rokavice in brisačo.

Mi pa vam zagotovimo enosedi čoln, veslo in plavalni jopič.

Veslaške ture:
1. Bistra – Podpeč (Ljubljanica)
2. Vrhnika – Podpeč (Ljubljanica)
3. Podpeč – Tromostovje – Zmajski most – Špica (Ljubljanica)
4. Ig – Ljubljana (Iščica)
facebook

IZBIRA JEZIKA: ENG | SLO


NE SPREGLEJTE! (veÄŤ v Aktualnih obvestilih)

- AKTUALNA OBVESTILA!

- UTRINKI S PRETEKLIH DOGODKOV!

- KARTA IĹ KEGA VINTGARJA

- IĹ KI DOMAÄŚI ÄŚAJ

- IZPOSOJA KAYAKOV


UPORABNE VSEBINE!

- Splošni pogoji IškAAdventure
- Vozni red avtobusov
- Pustolovski park geossVreme Išski vintgar (za bolj natančno napoved po urah kliknite na vremensko sliko) Iska